Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload EdgeThe Royal Opera: Rigoletto – Verdi


Oliver Mears gelauwerde productie van Verdi’s even heftige als tragische opera wordt gedirigeerd door Stefano Montanari en uitgevoerd door een uitmuntende cast.

Rigoletto, hofnar van de losbandige hertog van Mantua, wordt door de vader van een van de slachtoffers van zijn broodheer vervloekt om zijn onbeschaamde geschater. Als de hertog Rigoletto’s dochter Gilda verleidt, lijkt het of de vloek is uitgekomen…
David McVicar benadrukt in zijn productie de wreedheid die hoogtij viert aan het hof van Mantua. Rijk geklede hovelingen geven zich op de klanken van Verdi’s vurige dansen over aan orgieën en drinkgelagen. De opera telt vele muzikale hoogtepunten. Daaronder de lichtzinnige aria ‘La donna è mobile’, waarin de hertog zijn minachting voor vrouwen breed uitmeet, maar ook Gilda’s superbe, weeklagende duetten met Rigoletto en de hertog, en het overweldigende kwartet in het derde bedrijf dat de stemmen zo fraai met elkaar verweeft terwijl het verhaal zich naar de verpletterende ontknoping spoedt.
Giuseppe Verdi omschreef in 1855 Rigoletto als zijn ‘beste opera’. Hij had het aan de stok gekregen met de staat – de censors hadden bezwaar tegen de manier waarop de immorele hertog was geportretteerd – maar hij haalde zijn gelijk met het enorme succes van de première in 1851. Rigoletto werd in de daaropvolgende tien jaar 250 keer uitgevoerd en heeft sindsdien altijd repertoire gehouden.

Geschatte tijdsduur: 2 uur en 45 minuten, inclusief één pauze | Italiaans gezongen, met Nederlandse ondertiteling.

Tickets: € 21,50 (Inclusief welkomstdrankje met een hapje)
Start voorstelling: 20.15 uur

Rigolettoposterweb_131584273262454868_big.jpg

Cast & Crew
Adrianne Pieczonka, Joseph Calleja en Gerald Finley.

Regie
Jonathan Kent

Genre
Royal Opera House

Productiejaar
2017

Lengte
165 min. deze voorstelling is zonder pauze

Delen


Deze voorstelling wordt verwacht op:
08-03-2022
Laat mij weten zodra deze boekbaar is:
Stuur mij een E-mail