Ons goede doel: Stichting Bio


De Bios Drachten ondersteunt Stichting Bio. In 1927 is deze stichting in het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche en dankt daaraan zijn naam. Al meer dan 90 jaar worden de commercials van Stichting Bio in de Nederlandse bioscopen vertoond, zo ook al jarenlang in De Bios Drachten. Vanaf eind jaren negentig biedt Stichting Bio vakanties en ontspanning aan gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.

Het Bio Vakantieoord

Het Bio Vakantieoord is een vakantiepark waar gezinnen met een gehandicapt kind sámen vakantie kunnen vieren. Een weekje erop uitgaan is voor gezinnen met een complex gehandicapt kind niet vanzelfsprekend. Ze zijn immers altijd afhankelijk van de juiste zorg, hulpmiddelen en een aangepaste omgeving. Het Bio Vakantieoord heeft alle voorzieningen 'in huis' voor een fijne vakantie en geeft deze gezinnen de kans om een betaalbare vakantie te vieren in aangepaste vakantiebungalows met aanvullende toegespitste voorzieningen. Bovendien is er een manege, een zwembad, een bioscoop en zijn er tal van speeltoestellen.

Help jij een vakantie bij Bio betaalbaar te houden?
Om de vakantie voor deze gezinnen betaalbaar te houden, is hulp nodig. Via de website van Stichting Bio kan er een gewenst bedrag worden gedoneerd. Daarnaast verkopen wij in onze bioscoop Biobeertjes waarvan de opbrengst ook aan Stichting Bio gaat.